Vizualizeaza nava - Arad

Vizualizeaza nava - Arad
Data lansare: .1961
Categorie: Nave Maritime
Santier: Turnu Severin
Companie: Navrom Constanta
Lungime: 70.2
Latime: 10
Pescaj: 3.8
Capacitate: 1017

Scurt istoric

GRT 1047

NRT 483

Viteza 9 noduri 

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro


Comentarii
hugovictor 01.09.2014  

In nici un caz nava din imagine nu a fost lansata la apa in 1961 ! Iar datele, sint complet gresite ! Nava face parte din seria de 15 mii TDW, facute la Galati : Alexandria, Arad, Aiud,Vulcana bai cu cranice duble. Primul din serie , a fost luat de mine (Of. Maritim II) in 1986 - "Alexandria" . CDT era regretatul Opincaru Constantin, iar Sef Mecanic regretatul Vasilache Dan- decedat la al II lea voiaj, la Rodos, in voiaj spre Japonia (Tokyo si Osaka).Dumnezeu sa-i ierte, ca erau oameni MINUNATI !

Au fost "copiate" ca design de seria "Histria" (port-container) pe care nu le vad in lista ! "Histria" in 1998-2000 se numea "Sun Pollux" si s-a vindut in Venezia la o firma italiana. In prezent, naviga sub numele "Oana Christina",nu stiu sub ce pavilion. Am fost ULTIMUL Comandant roman de pe "Sun Pollux".