Vizualizeaza nava - Filiasi 5

Vizualizeaza nava - Filiasi 5
Data lansare: 1983
Data casare: 22.01.2012
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Oltenita
Companie: Navrom Galati
Lungime: 34,52

Scurt istoric

Nava Impingator Filiasi 5

Impingatorul Filiasi 5 a facut parte dintr-o serie de 13 impingatoare (seria FILIASI) construita intre anii 1983-1985 la SN Oltenita.

Era dotat cu doua motoare de 1200 CP fiecare.

A fost utilizat atat pe rutele externe cat si pe cele interne.

Tinand cont de inscriptia de pe cosuri: NFR, posibil sa fi facut parte din flota NFR DRobeta pt o perioada, imediat dupa 1991. Insa , in anii '80 ,cat si in ultima parte a existentei sale a activat la Galati.

In ultimii ani de activitate a efectuat curse doar in sectorul romanesc al Dunarii.

In 2009, Filiasi 5 ajunge la parcul rece de la Chiciu, din lipsa comenzilor/criza financiara.

Va ramane aici pana in ianuarie 2012, cand va fi initial mutat in portul Docuri, la sediul Navrom reparatii, dar nu pt a fi reintrodus in circulatie ci pt a fi descompletat de tot ceea ce se mai putea. Apoi, a fost remorcat de Risnov cu destinatia Portul Mineralier, unde a fost legat de unul din convoaiele cu destinatia CT.

Dupa un ultim popas la Basarabi, a ajuns in data de 22.01.2012 in portul CT. A fost tras ulterior in dana 88, dana ce apartine Tomini Trading, spre a fi dezmembrat.

Curios e , ca Filiasi 5 a facut parte din categoria navelor cu care Navrom a girat pt imprumutul primit pt refacerea flotei intre 2006-2008. E greu de crezut ca Navrom a reusit sa achite imprumuturile intr-un timp atat de scurt. Iar acum, unul dintre bunurile cu care s-a girat, practic nu mai exista...


 Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 2 martie 2011 , Cristian Gregoretti


Albume foto

   
Comentarii