Vizualizeaza nava - Sascut

Vizualizeaza nava - Sascut
Data lansare: 1979
Data casare: 06.11.2013 - casata la Alang, India
Categorie: Nave Maritime
Santier: Santierul Naval Braila
Companie: Navrom
Lungime: 105 m
Latime: 14 m
Pescaj: 7.1 m
Capacitate: GT: 3,440 DWT: 4,787

Scurt istoric

 
 
 

 Nava Sascut

IMO 7906203 MMSI 438003000

Nava Sascut a fost construita in Santierul Naval Braila in 1979 si a facut parte din flota maritima a Romaniei . 

In septembrie 2012 se afla in functiune cu numele Victoria sub pavilion Iordanian. 

 

Fotografie din Arhiva Muzeului National de Istorie a României

Sursa fotografie  www.comunismulinromania.ro 


 


Fotografia a fost preluata din web site-ul www.shipspotting.com si este publicata in scopuri educative inwww.marinarii.ro conform termenilor si conditiilor sursei care detine toate drepturile .


 The picture was taken from the web site www.shipspotting.com and it is published for educational purposes inwww.marinarii.ro as stated on source terms and conditions that has all the rights .


Pentru a vizualiza fotografia in forma originala CLICK HERE to see the picture at source in original

Autor Fotografie ( www.shipspotting.com ©Henrik B© )sursa foto: militaryphotos.net
In imagine, cargoul "Victoria" (ex "Sascut"), escortat de o fregata franceza, in apropiere de coasta Somaliei. Fotografia dateaza din decembrie 2007, perioada in care nava era folosita la transporturile umanitare catre Somalia.
Pe 06.11.2013, "Victoria" a ajuns , la propriu, la capat de drum: cimitirul de nave din Alang, India.
Nava a fost construita acum aproape 35 de ani, la Santierul Naval Braila. A facut parte din flota Navrom Constanta pana in 1990, cand statul roman a hotarat sa se debaraseze de ea, impreuna cu alte 23 de nave ( dintre acestea, 19 aveau durata de viata expirata, lucru care nu se poate spune despre "Sascut"). Nava a ajuns in proprietatea companiei Marwan Shipping&Trading din Emiratele Arabe Unite. In 1992 i-a fost schimbat numele in "Victoria", nume care l-a purtat pana astazi.
Odata cu vanzarea la fier vechi a cargoului "Victoria", seria de cargouri de 4800 tdw ramane de domeniul istoricului. Conform informatiilor pe care le detin, era ultima nava functionala din acesata serie, o serie inceputa pentru flota romana cu multa vreme in urma , in 1971, cand la Galati se construia prima nava din serie - "Brad", o serie care, iata, isi incheie existenta.
info: Cristian Gregoretti


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 7 noiembrie 2013 , Cristian Munteanu 


Comentarii