Vizualizeaza nava - Giurgeni

Vizualizeaza nava - Giurgeni
Categorie: Nave Fluviale

Scurt istoric

Nava bac Giurgeni


Imagine din filmul "Explozia" - 1973, bacul ajungand atunci la plaja Cocuta.


Descrierea navei este prezentata de domnul Cristian Gregoretti :

Cu siguranta era cel mai lent bac; am calatorit de multe ori in copilarie cu el pe relatia Galati (port) - Zaclau; facea cu cel putin 10-15 minute mai mult decat oricare alt bac.

Dupa 1984 a fost utilizat la transportul de autoturisme si pasageri inter Galati(trecere bac) si Zaclau. Puntea era acoperita cu lemn.
Dupa 1990 a fost folosit ca bac-atelier in zona Galati. Prin 1999-2000 a fost vandut catre Etanav Galati; avea domiciliul pe Siret, aproape de podul de la Real.


L-am revazut ultima data prin 2001, revopsit in culorile originale ( ca in imagine), era inca functional, dar se deplasa in special pe langa malul tulcean, in acelasi ritm lent. A fost casat probabil prin 2002-2003.
 Cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 21 iunie 2013


Comentarii