Vizualizeaza nava - Malnas

Vizualizeaza nava - Malnas
Data lansare: 1974
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Santierul Naval Giurgiu
Pasageri: 150

Scurt istoric

 
 

Nava de pasageri Malnaș

In imagine, nava "Malnaș", in anii '80, in Delta Dunarii.

Nava "Malnas" a fost construita in 1974 la SN Giurgiu, intrand in acelasi an in dotarea Navrom Galati.
Nava avea o capaciatate de 150 locuri, fiind propulsata de 2 motoare de cate 420 CP fiecare.
Nava a fost folosita pe relatiile Galati-Braila, Galati- Zaclau, Galati-Grindu, precum si intre Tulcea si localitatile din Delta.
In 1984, dupa inaugurarea canalului Dunare- Marea Neagra, a efectuat excursii pe canal pentru o scurta perioada de timp, dupa care a revenit la Galati.
Ca fapt divers, "Malnas" este ultima nava care a mai avut sansa, sa intalneasca nava "Mogosoaia" inca in viata, in dimineata zilei de 10.09.1989. "Malnas" venea atunci de la Braila; a ajuns la Galati la ora 8:00 , cu putin timp inaintea ca "Mogosoaia" sa plece in ultima sa cursa...
In 1999, "Malnas" a fost transferat impreuna cu ceea ce mai ramasese din flota de pasagere a Galatiului la Tulcea. A continuat sa deserveasca relatiile din Delta Dunarii pana in 2003. Ulterior Navrom a decis sa vanda nava la fier vechi.
Din fericire, nava a fost cumparata de catre firma Europa din Galati si transformata in restaurant plutitor. A fost amplasata pe faleza Dunarii, la Galati, putin mai in amonte de locul in care fusese acostata nava-restaurant "Libertatea" pana in 1999.
Odata cu transformarea in restaurant, au fost eliminate motoarele, cosul si echipamentele de navigatie. Initial , nava restaurant aducea destul de mult cu fostul pasager, apoi, insa, proprietarii au inchis terasa cu niste termopane masive, aspectul navei devenind unul extrem de urat, si asta din dorinta de a suplimenta numarul de locuri a restaurantului pe timp de iarna.foto & info: Cristian Gregoretti


Cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 29 iulie 2014


Comentarii