Vizualizeaza nava - Berezina

Vizualizeaza nava - Berezina
Data lansare: 13.03.1918
Data casare: ulterior 2005 canalul Macin
Categorie: Nave Maritime
Santier: J. Blumer, Sunderland Marea Britanie
Companie: Sovromtransport
Lungime: 100,98 m
Latime: 14,27 m
Pescaj: 6,59

Scurt istoric

 
 

Nava Berezina (ulterior Eforie)

IMO: 5097979, indicativ: UPCQ

Nava Berezina a fost lansata la apa in mai 1918 la santierul J. Blumer, Sunderland (numar santier 246) cu numele WAR HIGWAY pentru compania Shipping Controller sub managementul Ritsons of Sunderland, Marea Britanie.

Ulterior a navigat cu numele :
1919 SEATONIA, The Hartlepool Seatonia Company, Marea Britanie.

1927 BRACONDALE, J. E. Murrell, West Hartlepool, Marea Britanie.

1934 BERESINA, U.R.S.S.

La 23 martie 1951 a fost transferat  cu numele Berezina  in cadrul Sovromtransport , fiind contribuţie socială din partea U.R.S.S. în cadrul acordului comercial dintre Romania si U.R.S.S.


 

Intre anii 1956 – 1958 a fost supus unor transformări şi reparaţii capitale.

In 1962 numele este schimbat in Eforie (detinem deasemenea fotografii cu nava sub acest nume)

Propulsie: maşină cu tripla expansiune cu 3 cilindri, tip: cilindric, puterea maşinii: 1.400 c.p., viteza: 10 Nd., combustibil: păcură, consum: 1.098 kg/ h, capacitatea depozitului de combustibil: 1.140 to., 28 cabine cu 62 paturi

Oficial nava a fost scoasa din functiune in 1979 dar a supravituit taierii pana dupa revolutie in 2005 inca mai era pe canalul Macin.Datele tehnice ale navei au fost furnizate de domnul Constantin Cumpana si fac parte din cartea Amintiri despre o flota pierduta realizata in doua volume: Navele romanesti ale Dunarii si Marii si Voiaje neterminate, semnata de Constantin Cumpana si Corina Apostoleanu.La Hull - Marea BritanieLocalizare Fotografie : Vlad Adrian


Fotografia a fost preluata din web site-ul www.shipspotting.com si este publicata in scopuri educative in www.marinarii.ro conform termenilor si conditiilor sursei care detine toate drepturile .


 The picture was taken from the web site www.shipspotting.com and it is published for educational purposes in www.marinarii.ro as stated on source terms and conditions that has all the rights .


Pentru a vizualiza fotografia in forma originala CLICK HERE to see the picture at source in original

Autor Fotografie ( www.shipspotting.com)PWR©
Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 26 decembrie 2013 , Cristian Munteanu


Comentarii