- Alexandru Iarca
- Constantin Papadopulo
- Teodora Angela Lefterescu
- Cristian Craciunoiu
- Constantin Preda
Nu exista evenimente pentru ziua de azi.
Vezi toate evenimentele
Trebuie sa fiti logat pentru a putea adauga un nou eveniment.
- 27.03.2019: Vineri 29 martie 2019 va avea loc la Galati expozitia de cartofilie si fotografie veche Pasagerele de odinioara. citeste mai mult
- 15 Jun 2015: A aparut Ghidul pentru supravietuirea pe mare - dedicat iubitorilor agrementului nautic citeste mai mult
- 08 Jun 2014: Lansarea albumelor „Mircea, voievodul velelor 1882-2014†si „Vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa 1-14 iunie 1914†citeste mai mult
- 21 Apr 2014: Pagina impingatorului Rovinari 19 a fost actualizata, auu fost introduse fotografii noi citeste mai mult
Vizualizeaza pagina marinarului - Cristian Craciunoiu
Cristian Craciunoiu
Scurta introducere
Cristian Cracinoiu a fost fondatorul revistei Modelism International si a revistei Tehnica si Technologie Militara, istoric naval, autorul si co-autor a mai multor carti cu subiecte de marina si studii. Introdus in sectiunea Marinari din Istorie pentru cariera exceptionala in documentarea istorica a Marinei Romane.
Detalii
dr. CRISTIAN CRACIUNOIU 20 dec.1951 - 8 oct. 2012012
Absolvent al Institului Politehnic din Bucuresti in 1975, doctor inginer in echipamente periferice pentru calculatoare, istoric naval, a fost cadru didactic asociat la Catedra de Mecanica Fina, autor a peste 40 de articole de specialitate si a 7 inventii brevetate la OSIM.
Marina si aviatia romana au fost pasiunea de o viata, directorul si editorul revistelor romanesti "Modelism International"si "Tehnica si Tehnologie Militara", cu care ne-a delectat cu imagini, articole istorice si planuri pe teme navale . In paginile revistelor au fost prezentate aproape toate unitatile Marinei Militare Romane si numeroase nave traditionale. Prin activitataa sa a realizat o imensă operă rezultat al zecilor de ani de cercetare asiduă, contribuind din plin la reconstituirea istoriei acestor arme.
A scris peste 300 de articole in domeniu, o parte dintre ele fiind publicate in reviste din Anglia, Franta, Statele Unite ale Americii, Germania , Italia, toate cu subiecte romanesti.
A consiliat în numeroase ÅŸi importante situaÅ£ii legate de patrimoniul istoric naval ÅŸi aviatic naÅ£ional, coautor al proiectului ÅŸi mmbru in colectivul de reabilitare a pasagerului fluvial "Borcea".
ecarii dintre noi.
Autor si coautor a numeroase carti cu subiecte de marina romana, lista completa poate fi vizualizata in pagina omagiala dr. Inginer Craciunoiu .
In cadrul echipei marinarii.ro a furnizat mai multe fotografii si date despre nave romanesti, a particpat direct la realizarea mai multor pagini din Registrul Naval Virtual, a promovat web site-ul marinarii.ro in revista Modelism. Mare parte din materialele si fotografiile furnizate nu au fost publicate inca in web site la data plecarii dintre noi.
Pe 8 octombrie 2012 s-a inaltat la cer spre flota cerului fara sa se mai intoarca. A fost inmormantat cu onoruri militare la cimitirul Ghencea din Bucuresti.