Stiri

Vizualizeaza toate stirile
Albume Aniversare
Lansarea albumelor „Mircea, voievodul velelor 1882-2014” si „Vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa 1-14 iunie 1914”

ALBUME ANIVERSARE
    Duminică, 25 mai 2014, la finalul regatei Black Sea Tall Ships Regatta 2014, în incinta expoziţională a Terminalului de Pasageri Constanţa s-au defăşurat alte două manifestări de excepţie, în care nava-şcoală „Mircea” a fost favorită. Este vorba despre Expoziţia Naţională de Cartofilie, organizată de Asociaţia Filateliştilor „Tomis” Constanţa şi lansarea tandemului bibliofil „«Mircea», voievodul velelor 1882-2014” şi „Vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa 1-14 iunie 1914”, ambele apărute la Editura Ex Ponto, sub semnătura comandorului dr. Marian Moşneagu, şeful Serviciului Istoric al Armatei şi a reputatului colecţionar constănţean Gabriel-Octavian Nicolae, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis” Constanţa.


Albumul dedicat împlinirii a 75 de ani de la intrarea în serviciu a navei-şcoală „Mircea” continuă colecţia „Poveşti marinăreşti”, iniţiată de cei doi autori în 2010, odată cu lansarea, la împlinirea a 150 de ani de constituirea Marinei Militare Moderne, a albumului „Marina Militară Română 1860-1960”.    


Cel de-al doilea album, lansat la împlinirea unui secol de la vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa, este o retrospectivă în instantanee fotografice, documente de arhivă şi piese rare de cartofilie, a unui eveniment memorabil sub aspect diplomatic, politic şi militar, care a prefaţat începerea Primului Război Mondial şi decizia de neutralitate a României.
Cu acest prilej a fost lansat şi nr. 129 ianuarie-mai 2014 al prestigiosului „Magazin de filatelie, cartofilie şi numismatică”, editat de Asociaţia Filateliştilor „Tomis” Constanţa sub coordonarea comandorului (rtr) Valeriu Avramescu, redactorul şef al publicaţiei şi împătimit colecţionar.