Termeni si conditii

INTRODUCERE

Marinarii.ro este un web site independent, non-profit,  pentru marinari,pasionati de marina,nave,porturi si se adreseaza marinarilor si publicului larg avand misiunea de a colecta, prezerva si prezenta valorile si traditiile marinei romane, in paralel fiind introduse stiri ,locuri de munca pentru marinari si filme cu nave . Site-ul este realizat de o echipa independenta de profesionisti din domeniul marinei si entuziasti pasionati de marina, lista realizatorilor se afla aici. 

In cadrul site-ului exista module - baze de date in cadrul carora membrii inregistrati pot trimite pentru postare materiale,fotografii etc.

Modulele ale caror continut este moderat de catre un administrator inainte de publicare in site sunt :

  Registrul Naval Virtual - registrul navelor romanesti , include o lista cu nave structurata pe categorii ,fiecare nava are detalii tehnice si fotografii .

Marinari din Istorie - baza de date cu marinari romani care au avut o contributie la istoria marinei romane ,sepot introduce biografii  si fotografii cu precizarea sursei sau a autorului .

Evenimente din istoria marinei - baza de date -calendar cu evenimente din marina , evenimente istorice ,accidente .

Termenii si conditii Module Moderate:

In cadrul modulelor moderate se incearca introducerea de informatii acurate .Desi in cadrul echipei se afla istorici in domeniul marinei comerciale si militare nu putem garanta ca informatiile prezentate sunt in totalitate corecte. Daca aveti informatii sau fotografii care pot imbunatati sau corecta continutul paginilor sunteti invitat sa le trimiteti la rnv@marinarii.ro, veti fi precizat ca sursa. 

Termeni si conditii Informatii Personale :

marinarii.ro nu prelucreaza, nu transmite date personale, nu trimite catre utilizatorii inregistrati orice fel de mesaje in platforma sau e-mail. 

Termeni si conditii membrii inscrisi in pagina de facebook a comunitatii marinarii.ro,  www.facebook.com/marinarii :

Pentru a fi inscris in comunitatea membrilor marinarii.ro din facebook fiecare membru trebuie sa fie mai intai membru inregistrat in platforma facebook, cu termenii si conditiile acesteia. 

Regulile de postare in comunitate le veti gasi la link 


Modulele ale caror continut nu este moderat sunt :

Albume Foto TERMENI SI CONDITII :

I. DREPT DE PUBLICARE

Orice membru Marinarii.ro poate publica imagini in albumele foto si in modulele baza de date. Fotografiile se inscriu in albume pe site nemoderat. Verificati de fiecare data corectitudinea imaginii inscrise. (upload complet si corect)

II. NUMAR DE FOTOGRAFII

Fiecare membru poate publica un numar nelimitat de fotografii.

III. DATE TEHNICE

Formatul fisierelor inscrise trebuie sa fie de tipul .jpg. Dimensiunea maxima pentru fisiere este de 5 MB. Acestea vor fi redimensionate pentru a nu supraincarca server-ului. Fotografiile vor fi re-dimensionate automat pentru a avea o vizualizare rapida de inalta calitate.

IV. SFATURI PENTRU PUBLICARE

Pentru ca aceaste pagini sa-si pastreze aspectul si functionalitatea este indicat ca imaginile sa fie bine scanate/salvate, fara zgarieturi. Inainte de publicare mai evaluati odata propria imagine la capitolele: idee, estetica, tehnica. Nu publicati numai de dragul de a vedea imaginea si numele dvs. pe site. Pe fotografii se accepta notele de proprietate.

Titlurile fotografiilor, evident sunt lasate la aprecierea autorilor insa din respect pentru vizitatori si fata de design-ul site-ului nu publicati titluri cu siruri lungi de caractere, obositoare si fara sens.

Pentru o buna functionare, nu uitati sa selectati corect categoria din care face parte imaginea dvs.

IV. TEMATICA FOTOGRAFIILOR

Fotografiile publicate trebuie sa se incadreze in tematica web site-ului si a categoriilor. Administratorul isi rezerva dreptul de a muta albumele cu fotografii in caz ca considera ca nu au fost incadrate in categoria corespunzatoare.

V. DREPTURI DE AUTOR ALBUME FOTO

Drepturile pentru fotografiile inscrise pe site apartin mebrilor care le-a publicat. Nici o fotografie din web site nu poate fi transmisa ,reprodusa fara aprobarea in scris a administratorului web siteului si a membrului care le-a publicat.Orice incalcare a dreptului de autor apartinind www.marinarii.ro va rezulta in litigiu juridic . www.marinarii.ro va sustine orice membru care va avea un litigiu in instanta cauzat de re-publicarea de fotografii fara permisiunea membrului.

Membrii care publica fotografii trebuie sa aiba toate drepturile de autor pentru imaginile inscrise.Acest lucru inseamna ca sunteti autorul fotografiilor si ca aveti permisiunea autorului pentru publicare. In cazul fotografiilor scanate dupa fotografii vechi unde autorul a decedat drepturile de autor sunt transferate urmasilor de drept. Sunt permise publicarea fotografiilor in favoarea oricarei persoane fizice si juridice cu permisiunea acesteia ,utilizatorul va preciza in descripitia fotografiei originea fotografiei.

Este interzis sub orice forma publicarea in albume a fotografiilor scanate din reviste, capturi de ecran din filme, a fotografiilor gasite pe internet si a fotografiilor asupra carora utilizatorul nu are dreptul legal de a le publica. Orice utilizator care va incalca aceasta regula va fi exclus din web site.  Este permisa publicarea in forum fotografii preluate din alt site daca site-ul respectiv permite, se va preciza site-ul si linkul catre pagina din care a fost preluata fotografia.

In cazul in care observati nereguli legate de punctul de mai sus nu ezitati sa ne contactati pentru a sterge din baza de date fotografiile in discutie.

Fiecare utilizator este responsabil pentru fotografiile adaugate pe site. Nu este permisa publicarea fotografiilor care au continut politic, obscen, cu caracter sexual, a fotografiilor interzise de lege (cu continut rasist, antisemit etc.) si a fotografiilor facute in zone militare interzise (fac exceptie fotografiile a caror sursa este MAPN,MAI).

Administratorul www.marinarii.ro nu isi asuma responsabilitatea juridica pentru eventualele imagini publicate care incalca drepturile de autor sau legile statului roman si va pune la dispozitia organelor juridice detaliile utilizatorilor care incalca legea.

VI. COMENTARII ALBUME FOTO

Comentariile aplicate fotografiilor cat si raspunsurile autorului trebuie sa fie constructive, prietenoase, tolerante, in folosul creatiei fotografice. Nu lasati fotografii necomentate, cei care expun au nevoie de parerile dvs, site-ul nu este o galerie ci se doreste un loc unde se discuta fotografie. Nu uitati ca pentru a primi comentarii trebuie in primul rand sa le oferiti.


Termeni si conditii actualizati 14 iulie 2018.