Vizualizeaza nava - Maramures

Vizualizeaza nava - Maramures
Data lansare: 1977
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Giurgiu
Companie: Navrom Delta Tulcea
Lungime: 45 m
Latime: 9 m
Pescaj: 2,10 m
Pasageri: 150

Scurt istoric

Nava de pasageri Maramures

 

Nava de pasageri MARAMURES a fost construita in 1977 la Santierul Naval Giurgiu, pentru Navrom Galati.
Are o capacitate oficiala de 150 persoane (poate insa transporta pana la 300), 2 saloane pt pasageri amplasate in prova respectiv in pupa navei, 2 punti.
Propulsie este asigurata de 2 motoare tip MB836Bb fabricate la 23 August Bucuresti (licenta Maybach), supraalimentate a cate 320 Cp fiecare la 1500 Rpm,reductor -inversor, elice pas fix, 4pale, otel, fabricata la ex INETOF Galati.
Nava este dotata cu 3 diesel -generatoare tip D110-UTB Brasov a 35 KWA (380 V,50 HZ) fiecare.
Comanda masinilor(motoarelor) principale: de la distanta,electro-pneumatic.
Nava poate atinge o viteza de maxima de 25 km/h.
A fost folosita pe relatiile Galati-Braila, Galati- Grindu, precum si in Delta Dunarii. In 1983 a fost folosita si pe relatia Galati ( Palatul Navigatiei) - Zaclau (actual IC Bratianu).
In 1999 a fost transferata, impreuna cu celelelate nave de pasageri, la Tulcea. In prezent apartine subsidiarei Navrom, Navrom Delta Tulcea si efectueaza transportul pasagerilor in Delta Dunarii. De altfel, in afara de Delta Dunarii, in Romania, nu mai exista transport de pasageri pe Dunare, inca din 1999.

    Maramures in portul Tulcea, 2010 - foto:Cristian Gregoretti

In a doua jumatate a anului 2011 a fost trimisa pentru reparatii generale la Braila. Reparatiile au fost efectuate de societatea Tehnonav. In data de 14 decembrie 2011, in timp de nava se afla la Braila, intr-unul din docurile companiei Hercules, aceasta a luat foc de la un aparat de sudura, pagubele fiind importante si fiind suportate de societatea care repara nava.

Incendiu pe nava Maramures in timpul reparatiilor de la Braila - sursa fotografie www.adevarul.ro

Incendiu pe nava Maramures in timpul reparatiilor de la Braila -  : www.viatabrailei.ro

 

Fotografie furnizata de chiracu cristian ©Fotografie Concerte Rock © 2010 Fotograf: Iulian aka JorJ. Acelasi JorJ. ROCK 4 YOUFotografia au fost preluate de pe site-ul www.binnenschifferforum.de si este folosita in scop educativ, ne-comercial. Toate drepturile asupra acestor fotografii apartin utilizatorului ”danubenews” (Otto) din acest web site.

The above picture were taken from www.binnenschifferforum.de and is published for non comercial, educational purposes in marinarii.ro All rights for the above picture are credited to user ”danubenews” (Otto) in the www.binnenschifferforum.de web site

Localizare fotografie : Cristian GregorettiA revenit la Tulcea in 2013 si este activa si in prezent pe relatiile din Delta Dunarii.

- informatii nava: Cristian Gregoretti , Jan Husca

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 20 martie 2015 , Cristian Gregoretti


Comentarii