Vizualizeaza nava - Pascal

Vizualizeaza nava - Pascal
Data lansare: .1907
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Brandenburg/Havel (Gebrüder Wiedmann) - Germania
Companie: Société Francais de Navigation Danubienne - SFND
Lungime: 19.80m
Latime: 4.4m
Pescaj: 1.4m
Capacitate: 78.28t

Scurt istoric

Nava Remorcher Pascal

Construita in 1907 , a navigat din 1920 ca nava a companiei franceze de navigatie pe Dunare "Société Francais de Navigation Danubienne" (SFND) . 

Ajunsa la parcul de nave de pe canalul Macin intr-o stare avansata de degradare a fost achiztionata de catre Karl Schmid din Unterrohrbach si Franz Scheriau din Leoben impreuna cu nava Frederic Mistral si transportate in Austria la data de 1 iulie 1997 ,nava fiind salvata astfel de la taierea la fier vechi ca multe alte nave .

Dupa ce nava a ajuns in Austria a efectuat cateva voiaje scurte in 2002,2003 si 2004 . Datorita conditiilor tehnice in care se afla boilerul navei s-a decis ulterior ca nava sa nu efectueze alte voiaje pana la repararea completa a boilerului invechit al navei .

Restaurarea navei a fost facuta de domnii Hans Domann si Florian Pausch , au construit un boiler nou pentru Pascal si au renovat corpului navei a carmei si a suprastructurii la santierul naval din Linz Austria .

In santierul Naval Linz Austria 2010


In Iunie 2013 dupa o indelungata activitate de restaurare boilerul navei a fost re-pornit astfel nava Pascal re-venind la viata.

Album Fotografii Nava Pascal ->

Informatiile si fotografiile despre nava Pascal au fost furnizate de domnul Florian Pausch , comandantul navei muzeu Arthur Kaspar .


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 14 iunie 2013 , Cristian Munteanu


Comentarii