Vizualizeaza nava - Giurgiu 9

Vizualizeaza nava - Giurgiu 9
Data lansare: 1986
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Giurgiu
Companie: Danubtrans SRL Smardan
Lungime: 34,64m
Latime: 11m
Pescaj: 2,80m

Scurt istoric

 
 

Nava Giurgiu 9

 

Impingatorul ”Giurgiu 9” a  fost construit in 1986 la SN Giurgiu, intrand in acelasi an in dotarea companiei Giurgiu Nav.

Nava era dotata cu 2 motaoare de 820 CP, fabricate la UCM Resita (2 x 6R 251 FMA – ALCO).

Fotografie pe canalul Macin la parcul rece , 28 februarie 2011

Pe la mijlocul anilor  '90 ajunge la Galati, impreuna cu impingatorul Posada (tot de la Giurgiu Nav), fiind folosite de catre societatea M&P Nav Galati ( nu stiu daca au fost inchiriate sau vandute). Intre 2005-2007, le-am vazut de multe ori, stationand pe raul Siret, chiar langa podul care face legatura intre Galati si Braila (soseaua dig).

Dupa falimentul M&P Nav, nava ajunge in proprietatea companiei SC Motor Oil SRL Galati, fiind implicata, la sfarsitul lui 2008, inceputul lui 2009 intr-un scandal legat de contrabanda cu motorina provenind din Rep. moldova si Ucraina.

Ulterior, nava a fost vanduta, actualul proprietar al navei fiind SC Danubtrans Smardan. Numele i-a fost schimbat in "BURU" in 2012, a fost vopsita in albastru, a efectuat cateva voiaje pana la Constanta. In prezent se afla in parcul rece de nave apartinand Danubtrans, la intratea pe canalul Macin.

Giurgiu 9 - august 2007 pe Siret

foto: Cristian Gregoretti

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 2 martie 2014 , Cristian Gregoretti 


Comentarii
Giorgian 18.12.2012  

a fost redenumita "buru" si apartine sc danubtrans srl smardan