Vizualizeaza nava - Oltisoru 2

Vizualizeaza nava - Oltisoru 2
Data lansare: .1984
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Oltenita
Companie: Navrom Galati
Capacitate: 340

Scurt istoric

 
 

Nava tip bac-catamaran Oltisoru 2

 

 

  Filmare realizata de www.FilmareAeriana.eu

Nava a fost construita in 1984 la Santierul Naval Oltenita.

A intrat in dotarea Navrom Galati in cursul aceluiasi an, 1984, impreuna cu Oltisoru 3.

De atunci asigura legatura intre Galati si comuna tulceana IC Bratianu.

Initial, nava era dotata cu  doua motoare UCM Resita totalizand 430 CP. Acele motoare aveau un zgomot specific, care se putea auzi de departe, in diminetile linistite.

In 2005, nava a fost modernizata, i s-au inlocuit motoarele cu unele noi, tip Volvo, totalizand 600 CP. Tot atunci, nava a fost dotata cu echipamente radar moderne.

La sfarsitul lunii ianuarie 2010, nava a plecat catre S.N. Braila, la reparatii. Reparatiile au durat aproape o luna, iar pe 23.02.2010, nava s-a reintors de la Braila, insa vopsita intr-o culoare inchisa ( un portocaliu spre rosu inchis), total diferita de a celorlalte doua bacuri de la Galati.

Incepand cu 25.02.2010, Oltisoru 2 a inceput sa efectueze iarasi cursele intre Galati si IC Bratianu, dar nu regulat, ci doar de cateva ori pe zi.

La inceputul lui martie, a fost retras in portul Docuri, la sediul Navrom Reparatii, unde a fost revopsit intr-o nuanta portocalie, ceva mai deschisa decat la Oltisoru 3 si Poienari 2.

Incepand cu jumatatea lui martie 2010, deserveste in mod constant legatura dintre Galati si IC Bratianu.

 

 

 


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Nava introdusa in Registrul Naval Virtual de  Cristian Gregoretti 

Pagina Actualizata 27 aprilie 2014


Albume foto

   
Comentarii