Vizualizeaza nava - Fetesti

Vizualizeaza nava - Fetesti
Data lansare: 1992
Categorie: Nave Maritime
Santier: 2 Mai - Mangalia
Companie: Petromin
Lungime: 172
Latime: 24,80
Pescaj: 14,10
Capacitate: 25000

Scurt istoric

Vrachierul "FETESTI"

Nava a fost construita la Santierul Naval 2 Mai Mangalia, in 1992.

IMO no: 9044920

Este echipat cu un motor Bryansk de 8200 CP.

Nava este dotata cu 3 macarale de 25 tone.

La scurt timp dupa lansare, i-a fost schimbat numele in KAVO MATAPAS si a fost trecut sub pavilion maltez.

Ca multe alte nave din patrimoniul Petromin, si Fetesti-ul a intrat in contract de bare-boat cu grecii de la Gourdomichalis. In 1999, datorita unui conflict intre Gourdomichalis si Petromin, atat Kavo Matapas (ex Fetesti) , cat si Kavo Maleas (ex Voineasa), au fost arestate in portul Elefsis, Grecia.

Dupa aproape 4 ani de procese, Petromin a reusit sa elibereze cele 2 nave din arest, acestea fiind ulterior aduse la Constanta Sud, Agigea, unde au fost trase in dana dubla/tripla cu petrolierul Bustenari. Data la care au ajuns la Constanta este aprilie 2003.

In 2007 , dupa 4 ani de conservare, s-au inceput raparatiile la Fetesti.

Practic, Petromin s-a asociat de aceasta data cu grupul austriac Voest Alpine, care a investit, oficial, 11 milioane USD pentru reabilitarea si repunerea in functiune a navei, suma considerata ca fiind foarte mare, si, care ar fi putut acoperi cheltuielile de repunere in functiune si ale navei sora- Voineasa.

In 2008, Fetesti-ul intra la reparatii in Santierul Naval Constanta; in aceeasi perioada i s-a schimbat si numele in CARMEN SILVA, nume sub care naviga si astazi.

A reintrat in exploatare incepand cu toamna anului 2008.

 


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Nava introdusa in Registrul Naval Virtual de  Cristian Gregoretti 

Pagina Actualizata 10 februarie 2011


Albume foto

   
Comentarii