Vizualizeaza nava - Dimbovita (remorcher)

Vizualizeaza nava - Dimbovita (remorcher)
Data lansare: 1958
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Oltenita
Companie: Navrom(1954-2001); Pronav Shipping Constanta(2001- prezent)
Lungime: 32 m
Latime: 5.80 m

Scurt istoric

 
 
 

Remorcherul fluvial Dimbovita

MMSI 264162704

A fost construit in 1958 la SN Oltenita, numele original fiind George Enescu.
A apartinut Navrom. In 1999 ajunge in Santierul Naval Sulina. Din 2001  apartine Pronav Shipping Constanta si a fost transformat in impingator. A mai purtat numele Dunav 2 pana in 2014, iar din 2014 poarte numele Dunav 9.
 

Caracteristici nava, furnizate de catre dl. Jan Husca:
- propulsat de un motor SKL de 400 CP tip R6DV148 la 320 RPM, reversibil, fabricat in RDG. Acesta este cuplat direct la axul port-elice. Lansarea (pornirea) si inversarea sensului de rotire a motorului se face cu aer comprimat la 10 bar stocat in 2 butelii la presiuni de 30 bar fiecare, deservite fie de compresorul articulat pe motor fie de un electrocompresor. 

- Tot pe motorul principal (de propulsie) este articulata si o pompa de sevicii generale.
- Elice cu pas fix, otel,in duza fixa.
- Comanda motorului se realizeaza local iar comenzile de pe puntea de comanda se dau prin telegraf.
- Carma este actionata manual din timonerie printr-un sistem de trote.
- Dotat cu un diesel -generator tip D110-UTB Brasov de 35 KWA(380V- 50 HZ).
- Viteza in mars expres (doar el singur): amonte 12 km/h,iar aval 16 km/h.

Fotografia a fost preluata de pe web site-ul www.via-donau.org si este utilizata in scopuri educative in www.marinarii.ro . Toate drepturile apartin www.via-donau.org .


The picture was taken from the web site www.via-donau.org and it is published for educational purposes in www.marinarii.ro . All rights are reserved to www.via-donau.org .

 

Fotografia a fost preluata de pe site-ul www.binnenschifferforum.de si este folosita in scop educativ, ne-comercial. Toate drepturile asupra acestor fotografii apartin utilizatorului ”Reinier D” din acest web site.

The above picture was taken from www.binnenschifferforum.de and is published for non comercial, educational purposes in marinarii.ro All rights for the above picture are credited to user ”Reinier D in the www.binnenschifferforum.de web site

Localizare fotografie : Cristian Gregoretti


- informatii nava: Jan Husca, Paul Ionescu

 Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 12 aprilie 2015 , Cristian Gregoretti

 


Comentarii