Vizualizeaza nava - Valea Alba

Vizualizeaza nava - Valea Alba
Data lansare: 1987
Categorie: Nave Fluviale
Santier: Oltenita
Companie: Navrom Galati
Lungime: 34,56
Latime: 11
Pescaj: 2,80

Scurt istoric

Nava Impingator Valea Alba

Valea Alba intra in dotarea Navrom Galati in anul 1987.

Nava este dotata cu 2 motoare de 1200CP, fabricate la UCM Resita.

In anii 2000 este folosita intensiv pe relatia Constanta - Galati, precum si pe relatia Mahmudia-Galati.

In primavara anului 2009 este retrasa impreuna cu multe alte nave ale Navrom Galati, din lipsa de comenzi, in portul Docuri. Va sta aici pana in 15-07-2009, cand va fi dusa, impreuna cu Giurgiu 21, Filiasi 7 si Dolj catre parcul rece de la km 161. "Onorurile" au fost facute de Rovinari 15.

A stat la parcul rece aproximativ 4 luni, dupa care Navrom a decis ca are nevoie din nou de serviciile acestei nave ( majoritatea navelor de la parcul rece pot fi repuse oricand in functiune). Nava este adusa de la parcul rece de acelasi Rovinari 15; dupa cateva zile petecute in portul Docuri, la sediul Navrom Reparatii, nava redevine activa. E folosita in continuare pe relatia Tulcea- Galati, dar si Reni-Galati, cu transporturi de minereu de fier pt Sidex SA.

Cu ocazia unei vizite facute in parcul rece, in octombrie 2010, am fost surprins sa vad nava ajunsa din nou acolo. Se afla pe locul in care a stationat multi ani Filiasi 9; pana si cabina de comanda era coborata, ca in cazul lui Filiasi 9.

Odata cu retragerea navei in parcul rece, a fost reactivat impingatorul Filiasi 7, dupa ceva mai mult de un an de stationare.

In primavara anului 2012, impingatorul a fost adus in portul Docuri, unde a ramas pentru o perioada mai mare de doi ani.

A fost reactivat in noiembrie 2014. Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, suprastructura a fost revopsita ( dupa modelul impingatoarelor vandute in Uruguay), iar cele doua elice care erau amplasate in spatele cabinei de comanda au disparut.

Cel mai probabil s-a facut ”rocada” cu ”Filiasi 7”, acesta din urma ajungand in parcul rece de la Chiciu Mic, asa cum se poate vedea pe Marinetraffic.


 Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 3 decembrie 2014 , Cristian Gregoretti


Albume foto

   
Comentarii