Vizualizeaza nava - Poseidon

Vizualizeaza nava - Poseidon
Categorie: Nave Fluviale

Scurt istoric

Nava Poseidon

Nava rapida de pasageri .

Pagina actualizata 15 septembrie 2010 , Cristian Munteanu ©

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .


Comentarii
Zelator 08.01.2013  

Puterea motorului era in jur de 380 de cai........
Zelator 08.01.2013  

Aceste nave au fost construite integral din aluminiu, propulsate de motoare in V cu 12 cilindri, supraalimentate cu doua turbocompresoare pe fiecare bloc, alimentate pe benzina, o parte din aceste motoare fiind de provienenta cehoslovaca, si pot sa va spun ca unele motoare au fost date le casare fiind ca noi, la acea vreme facand practica la uzina de reparatii navala Galati....
Mai era o nava din aceeasi categorie si se numea Vatra Dornei propsulsata de acelasi gen de motor....Din pacate nu ii stiu soarta.
aftertim 07.04.2012  

am fost imbarcat pe Poseidon prin 1990...
ca si sora mai mica era construita din aluminiu in URSS, dar era de doua ori mai lunga. Sora geamana se numea "Vijelia". Viteza de croaziera era de 80km/h, dar cea maxima era 140km/h. (as putea scrie in Noduri, dar trebuie sa inteleaga si neofitii, nu? :D). Avea 3 rinduri de aripi portante: la prova (un V pronuntat inalt de 4m - cel putin, asta era inaltimea la care se ridica prova in mars, astfel incit din salonul prova nu vedeai decit cerul!), la mijloc, si la pupa. La pupa avea o mica punte descoperita unde se iesea la fumat - daca suportai zgomotul infernal de ascutit al motoarelor :D - iar comanda era minuscula, incapeau doar seful mecanic cu comenzile sale si evident! comandantul!
Clasa Poseidon era apta de mars pe mare! sageata nu era capaila sa treaca dincolo de bara.